Surowce
Słód Karmelowy 150 Viking
150 EBC (+/- 10)
Słód karmelowy 150 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty i palony smak, który pozostaje na podniebieniu. Idealny do warzenia piw typu dark beer, stout, red ale, brown ale, amber.
Słód Karmelowy 600 Viking
600 EBC (+/- 50)
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
Drożdże do piwa Lallemand Danstar Windsor Ale 11 g
Indeks katalogowy: ME583010
Drożdże piwne Lallemand o estrowym zapachu i smaku z drożdżową nutą. Idealne do fermentacji klasycznych angielskich ale.
Drożdże do piwa Lallemand CBC1 Cask&Bottle Conditioning Yeast 11 g
Danstar
Indeks katalogowy: ME583017
Słód Karmelowy 300 Viking
300 EBC (+/- 30)
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
Słód Carahell Weyermann
20.0 - 30.0 EBC
Słód Carahell wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodki smak z nutami karmelu. Idealny do warzenia hefeweizen, pale ale, golden ale.
Słód Caraamber Weyermann
60.0 - 80.0 EBC
Słód Caraamber wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nut toffi, karmelu i chleba. Idealny do warzenia czerwonawych piw ze złożonym profilem zapachowym.
Słód Caraaroma Weyermann
350.0 - 450.0 EBC
Słód Caraaroma wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu nuty prażonych orzechów, ciemnego karmelu i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw o profilu słodowym i ciemnych piw.
Słód Buckwheat Castle Malting
Słód Gryczany - 4.0 - 15.0 EBC
Słód Buckwheat (gryczany) wytwarzany z gryki. Nadaje piwu orzechowego i słodowego smaku. Idealny do warzenia wszystkich piw bezglutenowych.
Słód Abbey Castle Malting
Słód Klasztorny - 41.0 - 49.0 EBC
Słód Abbey (klasztorny) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu mocny smak gotowanego chleba, orzechów i owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw klasztornych i w stylu brytyjskim.
Słód Carared Weyermann
40.0 - 60.0 EBC
Słód Carared wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-słodkiego aromatu z nutami karmelu, miodu i ciasta. Idealny do warzenia piw czerwonych.
Słód Carawheat Weyermann
110.0 - 140.0 EBC
Słód Carawheat wytwarzany z pszenicy. Nadaje piwu lekkie nuty karmelu, migdałów, chleba i ciast. Idealnie nadaje się do warzenia piw górnej fermentacji, takich jak piwa pszeniczne, IPA, brązowe ale i mocne ale.
Słód Cararye Weyermann
150.0 - 200.0 EBC
Słód Cararye wytwarzany z żyta. Nadaje piwu intensywny aromat chleba, kawy, gorzkiej czekolady i suszonych owoców. Idealnie nadaje się do warzenia piw górnej fermentacji z silnie zaakcentowanym profilem słodowym.
Aby sprawdzić dostępne warianty wagowe i ich ceny, kliknij nazwę słodu