Słód Caramunich II Weyermann 5 kg
110.0 - 130.0 EBC
Indeks katalogowy: ME711359
- Dostawa: od 4,33 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Słód Caramunich Typ II Weyermann
Słód Caramunich to słód, który idealnie nadaje się do nadania piwu bogatego, karmelowego smaku. Jest wytwarzany z wysokiej jakości niemieckiego jęczmienia i suszony w celu uzyskania głębokiego bursztynowego koloru i wyjątkowego profilu smakowego. Ten słód jest idealny do warzenia piw o barwie od bursztynowej do ciemno-miedzianej i może być użyty do zintensyfikowania słodowej treściwości twojego piwa. Zapewnia wyraźny aromat karmelu z nutami ciasta, które wyróżnią Twoje piwo na tle innych.
Barwa: 110.0 - 130.0 EBC
Cechy słodu Caramunich Typu II:
- Wyprodukowany z wysokiej jakości niemieckiego jęczmienia
- Suszony w celu uzyskania głębokiego bursztynowego koloru i unikalnego profilu smakowego
- Zapewnia wyraźny aromat karmelu z nutami ciasta
- Idealny do piw o barwie od bursztynowej do ciemno-miedzianej
- Intensyfikuje słodową konsystencję twojego piwa
Korzyści słodu Caramunich Typu II:
- Dodaje Twojemu piwu bogaty, karmelowy smak
- Sprawia, że twoje piwo wyróżnia się na tle innych
- Idealny do piw typu o profilu słodowym
- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku
- Łatwy w użyciu w procesie warzenia
Słód Caramunich Typ II - zastosowanie
Słód Caramunich zwiększa pełnię oraz podnosi słodowość w gotowym piwie. Dodatkowo wnosi aromaty karmelowe i nuty biszkoptowe oraz głęboki kolor.
Nadaje piwu wyraźny aromat karmelu z nutami wypieków.
Idealnie nadaje się do warzenia piw o barwie od bursztynowej do ciemno-miedzianej, jak np. jasny lager, bursztynowy lager, ciemny lager, bock, bursztynowe ale, brązowe ale, IPA, mocne ale, stout, porter.
Słód Caramunich Typu II można wykorzystać do 10% zasypu.
Specyfikacja słodu Caramunich Typu II
Wilgotność |
% | max. 8.0 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 73.0 |
Barwa |
°EBC | 110.0 – 130.0 |
Barwa |
Lovibond | 41.9 - 49.5 |
|
|||||
Roasted - aromaty palone:
|
Smoky - aromaty dymne, wędzone:
|
Fruity/Nutty - owocowe/dymne:
|
Malty - słodowe:
|
Caramel - karmelowe:
|
Taste - smak:
|
Przechowywanie słodu Caramunich Typu II
Słód Caramunich powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Caramunich Typu II:
Weyermann®
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 6,02 USD |
Paczkomaty InPost : | od 4,33 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |
Przesyłka paletowa : | od 36,11 USD |