Słód Karmelowy 30 Viking Malt 0,25 kg śrutowany

30.0 - 40.0 EBC

Indeks katalogowy: ME733205

Słód karmelowy 30 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu słodowo-karmelowy aromat z nutą słodkości i bursztynowy kolor. Idealny do warzenia piw jasnych, ciemnych, karmelowych i bursztynowych.
  • Dostawa: od 4,33 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
0,84 USD brutto / op 0,84 USD netto + 0% VAT / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Karmelowy 30 Viking Malt

 

Słód karmelowy 30 jest wytwarzany z najwyższej jakości jęczmienia i jest starannie palony do perfekcji, aby nadać piwu bogaty, karmelowy smak i głęboki, bursztynowy kolor. Jest idealny do dodawania złożoności i głębi do piw zimowych, piw typu ale, ciemnych lagerów i stoutów. Może być również stosowany w niewielkich ilościach w celu dostosowania koloru i smaku jasnych lagerów.

 

Barwa: 30.0 - 40.0 EBC

 

 

Cechy słodu karmelowego 30:

 

- Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia

- Ostrożnie palony do perfekcji

- Dodaje piwu bogaty, karmelowy smak i głęboki bursztynowy kolor

- Nadaje się do piw zimowych, piw typu ale, ciemnych lagerów, stoutów i jasnych lagerów

 

Korzyści słodu karmelowego 30:

 

- Poprawia smak i kolor piwa

- Dodaje złożoności i głębi Twoim piwom

- Wykonany z najwyższej jakości składników

- Idealny zarówno dla piwowarów domowych, jak i profesjonalnych piwowarów.

 

Słód karmelowy 30 - zastosowanie

 

Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.

Nadaje piwu słodowo-karmelowy aromat z nutą słodkości i pogłębia jego kolor.

Idealny do warzenia piw jasnych, ciemnych, karmelowych, czerwonych i bursztynowych.

Słód karmelowy 30 można wykorzystać jako 20% zasypu.

 

Specyfikacja słodu karmelowego 30

 

Wilgotność

% max. 7.0

Ekstrakt

% s.m min. 75.0

Barwa

°EBC 25.0 - 35.0

Barwa

Lovibond 9.94 - 13.69
 

 

Przechowywanie słodu karmelowego 30

Słód karmelowy 30 powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu karmelowego 30:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Pliki do pobrania:

Karta specyfikacji

Zobacz także

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 6,02 USD
Paczkomaty InPost : od 4,33 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt