Słód Karmelowy 30 Viking Malt 0,25 kg śrutowany
30.0 - 40.0 EBC
Indeks katalogowy: ME733205
- Dostawa: od 4,33 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Słód Karmelowy 30 Viking Malt
Słód karmelowy 30 jest wytwarzany z najwyższej jakości jęczmienia i jest starannie palony do perfekcji, aby nadać piwu bogaty, karmelowy smak i głęboki, bursztynowy kolor. Jest idealny do dodawania złożoności i głębi do piw zimowych, piw typu ale, ciemnych lagerów i stoutów. Może być również stosowany w niewielkich ilościach w celu dostosowania koloru i smaku jasnych lagerów.
Barwa: 30.0 - 40.0 EBC
Cechy słodu karmelowego 30:
- Wyprodukowany z wysokiej jakości jęczmienia
- Ostrożnie palony do perfekcji
- Dodaje piwu bogaty, karmelowy smak i głęboki bursztynowy kolor
- Nadaje się do piw zimowych, piw typu ale, ciemnych lagerów, stoutów i jasnych lagerów
Korzyści słodu karmelowego 30:
- Poprawia smak i kolor piwa
- Dodaje złożoności i głębi Twoim piwom
- Wykonany z najwyższej jakości składników
- Idealny zarówno dla piwowarów domowych, jak i profesjonalnych piwowarów.
Słód karmelowy 30 - zastosowanie
Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.
Nadaje piwu słodowo-karmelowy aromat z nutą słodkości i pogłębia jego kolor.
Idealny do warzenia piw jasnych, ciemnych, karmelowych, czerwonych i bursztynowych.
Słód karmelowy 30 można wykorzystać jako 20% zasypu.
Specyfikacja słodu karmelowego 30
Wilgotność |
% | max. 7.0 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 75.0 |
Barwa |
°EBC | 25.0 - 35.0 |
Barwa |
Lovibond | 9.94 - 13.69 |
Przechowywanie słodu karmelowego 30
Słód karmelowy 30 powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu karmelowego 30:
Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Pliki do pobrania:
Karta specyfikacjiZobacz także
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 6,02 USD |
Paczkomaty InPost : | od 4,33 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |