Słód Wheat Cafe Castle Malting 0,25 kg

Słód kawowy pszeniczny 350.0 - 450.0 EBC

Indeks katalogowy: ME512392

Brak zdjęcia
Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) wytwarzany z pszenicy. Nadaje piwu nuty kawowe i bogaty charakter palonej pszenicy. Idealnie nadaje się do piw ciemnych, stoutów, porterów.
  • Dostawa: od 4,30 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
0,95 USD -66% 0,32 USD brutto / op 0,32 USD netto + 0% VAT / op
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną obniżką: 0,36 USD / op -11%
Śrutowanie słodu:
Waga opakowania:

Opis

Słód Wheat Cafe Castle Malting

 

Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) to słód, który idealnie nadaje się do dodawania głębi i złożoności do ciemnych piw. Wykonany z wysokiej jakości pszenicy, nadaje Twojemu piwu bogaty charakter palonej pszenicy i nuty kawy. Ma niższą goryczkę w porównaniu do innych palonych słodów, co czyni go idealnym do komponowania gładkich i aromatycznych ciemnych piw, takich jak bockbier, altbier, stout, porter lub brown ale.

 

Barwa: 350.0 - 450.0 EBC

 

 

Cechy słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego):

 

- Wykonany z wysokiej jakości pszenicy

- Prażony do perfekcji dla uzyskania bogatego i złożonego profilu smakowego

- Dodaje nuty kawy i gładkie odczucie w ustach do ciemnych piw

- Niższa goryczka w porównaniu do innych palonych słodów

 

Korzyści słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego):

 

- Poprawia smak i złożoność ciemnych piw

- Zapewnia gładkie i zachwycające odczucie w ustach

- Idealny do tworzenia różnych stylów ciemnego piwa

- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku i aromatu

 

Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) - zastosowanie

 

Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) nadaje piwu bogaty charakter palonej pszenicy. Piwo będzie miało barwę od brązowej do ciemnej i zachwycające gładkie odczucie w ustach.

Nadaje piwu nuty kawowe i bogaty charakter palonej pszenicy.

Idealnie nadaje się do warzenia takich piw, jak piwa ciemne, bockbier, altbier, stout, porter lub brown ale.

Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) można wykorzystać do 20% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego)

 

Wilgotność

% max. 5.5

Ekstrakt

% s.m min. 77.0

Barwa

°EBC 350.0 – 450.0

Barwa

Lovibond 131.8 - 169.3

pH

6.0
 

Przechowywanie słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego)

Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego):

Castle Malting

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 5,97 USD
Paczkomaty InPost : od 4,30 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt