Słód Wheat Cafe Castle Malting 0,25 kg
Słód kawowy pszeniczny 350.0 - 450.0 EBC
Indeks katalogowy: ME512392
- Dostawa: od 4,30 USD (Paczkomaty InPost)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Słód Wheat Cafe Castle Malting
Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) to słód, który idealnie nadaje się do dodawania głębi i złożoności do ciemnych piw. Wykonany z wysokiej jakości pszenicy, nadaje Twojemu piwu bogaty charakter palonej pszenicy i nuty kawy. Ma niższą goryczkę w porównaniu do innych palonych słodów, co czyni go idealnym do komponowania gładkich i aromatycznych ciemnych piw, takich jak bockbier, altbier, stout, porter lub brown ale.
Barwa: 350.0 - 450.0 EBC
Cechy słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego):
- Wykonany z wysokiej jakości pszenicy
- Prażony do perfekcji dla uzyskania bogatego i złożonego profilu smakowego
- Dodaje nuty kawy i gładkie odczucie w ustach do ciemnych piw
- Niższa goryczka w porównaniu do innych palonych słodów
Korzyści słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego):
- Poprawia smak i złożoność ciemnych piw
- Zapewnia gładkie i zachwycające odczucie w ustach
- Idealny do tworzenia różnych stylów ciemnego piwa
- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku i aromatu
Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) - zastosowanie
Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) nadaje piwu bogaty charakter palonej pszenicy. Piwo będzie miało barwę od brązowej do ciemnej i zachwycające gładkie odczucie w ustach.
Nadaje piwu nuty kawowe i bogaty charakter palonej pszenicy.
Idealnie nadaje się do warzenia takich piw, jak piwa ciemne, bockbier, altbier, stout, porter lub brown ale.
Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) można wykorzystać do 20% zasypu.
Specyfikacja słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego)
Wilgotność |
% | max. 5.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 77.0 |
Barwa |
°EBC | 350.0 – 450.0 |
Barwa |
Lovibond | 131.8 - 169.3 |
pH |
6.0 |
Przechowywanie słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego)
Słód Wheat Cafe (kawowy pszeniczny) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu Wheat Cafe (kawowego pszenicznego):
Castle Malting
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 5,97 USD |
Paczkomaty InPost : | od 4,30 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |