Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann 1 kg
900.0 - 1200.0 EBC
Indeks katalogowy: ME711179
- Dostawa: od 4,12 USD (Paczkomaty InPost)
Opis
Słód Pszeniczny Czekoladowy Weyermann
Słód pszeniczny czekoladowy jest idealnym dodatkiem do arsenału każdego piwowara domowego. Wykonany z wysokiej jakości pszenicy i wypalony do perfekcji, ten słód zapewnia bogaty, czekoladowy smak, który jest idealny do ciemnych piw, takich jak portery i stouty. Dodaje również subtelną nutę kawowo-chlebową, która uzupełnia słodowość piwa. Słód pszeniczny czekoladowy jest idealny, niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym piwowarem, czy dopiero zaczynasz.
Barwa: 900.0 - 1200.0 EBC
Cechy słodu pszenicznego czekoladowego:
- Intensywne nuty gorzkiej czekolady
- Aromaty palone
- Nuty kawy i chleba
- Nadaje się do piw górnej fermentacji
- Idealny do porterów, stoutów, belgijskich mocnych ale, niemieckich ale, IPA i piw pszenicznych
Korzyści słodu pszenicznego czekoladowego:
- Dodaje Twojemu piwu bogaty, czekoladowy smak
- Uzupełnia słodowość piwa
- Idealny do ciemnych stylów piwnych
- Wysokiej jakości pszenica zapewnia wysoką jakość piwa
- Idealny zarówno dla doświadczonych piwowarów, jak i początkujących
Słód pszeniczny czekoladowy - zastosowanie
Słód Pszeniczny czekoladowy jest paloną odmianą podstawowego słodu pszenicznego. Intensyfikuje aromaty piw ciemnych oraz nadaje im koloru. Wnosi średnio-palone aromaty do gotowego piwa.
Nadaje piwu palone aromaty, nuty kawy, ciemnej czekolady i chleba.
Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak piwa górnej fermentacji, portery, stouty, belgijskie mocne piwa, niemieckie ale, IPA i piwa pszeniczne.
Słód pszeniczny czekoladowy można wykorzystać do 5% zasypu.
Specyfikacja słodu pszenicznego czekoladowego
Wilgotność |
% | max. 4.0 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 65.0 |
Barwa |
°EBC | 900.0 - 1200.0 |
Barwa |
Lovibond | 339.8 - 463.9 |
|
|||||
Roasted - aromaty palone:
|
Smoky - aromaty dymne, wędzone:
|
Fruity/Nutty - owocowe/dymne:
|
Malty - słodowe:
|
Caramel - karmelowe:
|
Taste - smak:
|
Przechowywanie słodu pszenicznego czekoladowego
Słód pszeniczny czekoladowy powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (0-30°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 18 miesiące.
Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.
Producent słodu pszeniczny czekoladowego:
Weyermann®
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Zobacz także
Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...
Słód czekoladowy ciemny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu kawową goryczkę i palność a także dymny i czekoladowy aromat. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733007
Słód Melano (melanoidynowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu intensywny słodowy smak, głębię oraz ciemniejszą barwę. Idealny do warzenia piw ciemnych i bursztynowych.
ME512018
Laktoza spożywcza to cukier niefermentowany, który dodaje piwu lekko słodkawy smak i specyficzną treściwość.
ME450003
Jęczmień prażony wytwarzany jest poprzez prażenie surowego ziarna jęczmienia. Nadaje piwu intensywnie czarną barwę i smak kawy zbożowej i czarnej, gorzkiej czekolady. Jest idealnym składnikiem piw w stylu porter i stout.
ME733039
Słód barwiący wytwarzany podczas procesu prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu ostry smak oraz nuty spalenizny i dymu. Nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733003
Słód czekoladowy jasny wytwarzany w procesie prażenia słodu pilzneńskiego. Nadaje piwu orzechowy/prażony smak, w zależności od użytej ilości. Idealny do piw ciemnych.
ME733009
Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
ME733015
Słód karmelowy 600 wytwarzany z zielonego jęczmienia. Nadaje piwu karmelowego, słodowego, lekko słodkiego smaku z nutami prażonymi, gorzkości i orzechów. Idealnie nadaje się do warzenia piw ciemnych.
ME733017
Słód żytni czekoladowy wytwarzany z żyta. Nadaje piwu palony aromat oraz nuty łagodnej kawy, czekolady, orzechów, nugatu i chleba. Idealny do piw żytnich, wieloziarnistych.
ME711184
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 5,72 USD |
Paczkomaty InPost : | od 4,12 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - AT, BA, LT, LV, CH : | od 25,74 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : | od 20,59 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : | od 30,90 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - HR, IT : | od 36,04 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - RO : | od 41,19 USD |
Przesyłka kurierska zagraniczna - US : | od 34,33 USD |