Zestaw surowców sour ale z marakują

słody śrutowane, na ok. 21 l piwa

Indeks katalogowy: ME001408

  • Dostawa: od 4,33 USD (Paczkomaty InPost)
  • Odbiór osobisty: od
37,31 USD brutto / szt. 30,33 USD netto + 23% VAT / szt.

Opis

Zestaw surowców sour ale z marakują na 21 l, 10,5°Blg
 
 
Kwaśne, orzeźwiające piwo doskonale gaszące pragnienie w ciepłe dni. Kwaśność uzyskana dzięki bakteriom l. plantarum uzupełniana jest o egzotyczny aromat i smak marakui, dzięki czemu już w połowie szklanki będziesz myślał o otwarciu kolejnej butelki! Skomoponowana przez nas receptura balansuje smaki kwaśny i owocowy, jeśli jednak chciałbyś nadać piwu więcej owocowości, możesz dokupić dodatkowe opakowanie pulpy - znajdziesz je w zakładce "Zobacz także - Akcesoria".
 
Planując warkę piwa kwaśnego, weź pod uwagę:
1. Kontrolę pH brzeczki - zarówno do zakwaszania wstępnego jak i wlaściwego, wskazany jest pomiar pH, dlatego przydatne będą paski do jego pomiaru lub pHmetr.
2. Kontrolę temperatury w trakcie zakwaszania - przez 2-3 dni, przed właściwą fermentacją, konieczne jest utrzymywanie temperatury w zakresie 35-38°C, która jest optymalna dla bakterii lactobacillus plantarum.
3. Bakterie l. plantarum - kupując zestaw z bakteriami, otrzymujesz opakowanie pozwalające na zakwaszenie ok. 100 l brzeczki.
 
 
Słody Chmiele Pozostałe

- Pilzneński Zero Viking Malt

- Pszeniczny Viking Malt

- Cara Blond (Castle Malting)

- Magnum

- łuska ryżowa

- bakterie l. plantarum

- kwas mlekowy 80%

- pulpa z marakui 100%, 1 l

 

Wszystkie słody są ześrutowane, zestaw nie zawiera drożdży - polecane szczepy znajdziecie na zakładce "Zobacz także"

 

Zestaw zawiera instrukcję warzenia krok po kroku.

 

Jeśli potrzebujesz pomocy w warzeniu zapraszamy do kontaktu – odpowiemy na wszystkie pytania.

 

Polecamy także odwiedzić internetowe forum piwowarów domowych www.piwo.org

 

 

Zobacz także

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 4,33 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD

Zapytaj o produkt