Roasted Barley Castle Malting 25 kg
Palony jęczmień - 1000.0 - 1400.0 EBC
Indeks katalogowy: ME512293
- Dostawa: od 4,60 USD (Przesyłka kurierska)
- Odbiór osobisty: od
Opis
Roasted barley (palony jęczmień) Castle Malting
Roasted barley (palony jęczmień) jest ziarnem używanym do warzenia piwa. Ten prawie czarny surowiec ma unikalny smak palonej kawy i czekolady dzięki procesowi palenia. Może być używany do nadawania głębokiego koloru i wyrazistego smaku stoutowi, porterowi, brown ale, czarnemu lagerowi, bockowi i innym ciemnym piwom. Roasted barley (palony jęczmień) jest starannie produkowany w ściśle kontrolowanych warunkach, dzięki czemu piwowarzy mogą tworzyć piwo o doskonałym smaku!
Barwa: 1000.0 - 1400.0 EBC
Cechy roasted barley (palonego jęczmienia):
- Wszystkie naturalne składniki organiczne
- Bez dodatku konserwantów i chemikaliów
- Wspaniały smak palonej kawy i czekolady
Korzyści roasted barley (palonego jęczmienia):
- Poprawia smak i aromat piwa
- Dodaje piwom głęboki czerwony mahoniowy kolor
- Zapewnia niezbędne składniki odżywcze dla wzrostu drożdży podczas fermentacji
Roasted barley (palony jęczmień) - zastosowanie
Palony jęczmień jest surowcem niesłodowanym - są to palone ziarna jęczmienia, które wnoszą do piwa przypalony smak z nutami kawy. Jest zbliżony do słodu Black, jednak aromat i smak jaki wnosi do piwa jest bardziej złożony. Ziarna palonego jęczmienia zawierają skrobię, a więc jego dodatek podnosi ekstrakt brzeczki. Wnosi do piwa bardzo silny palony posmak oraz głęboki, czerwono-mahoniowy kolor. W piwach typu stout i porter nadaje wytrawności.
Nadaje piwu palonego, ziarnistego, kawowego posmaku.
Idealny do warzenia takich piw jak stouty, portery, brown ale i innych ciemnych piw.
Roasted barley (palony jęczmień) można wykorzystać do 2-4% w brown ale lub 3-10% w porterach i piwach typu stout.
Specyfikacja roasted barley (palonego jęczmienia)
Wilgotność |
% | max. 4.5 |
Ekstrakt |
% s.m | min. 65.0 |
Barwa |
°EBC | 1000.0 - 1400.0 |
Barwa |
Lovibond | 375.6 - 525.6 |
Przechowywanie roasted barley (palonego jęczmienia)
Roasted barley (palony jęczmień) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla surowca śrutowanego, a 24 miesiące dla surowca nie śrutowanego.
Należy uważać, aby surowiec nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu z surowca.
Producent roasted barley (palonego jęczmienia):
Castle Malting
Śrutowanie słodu
Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.
Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.
Koszty dostawy
Przesyłka kurierska : | od 4,60 USD |
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : | od 0,00 USD |
Przesyłka paletowa : | od 35,38 USD |