tr?id=191004198171028&ev=PageView
&noscript=1

Słód Chocolat Castle Malting 0,25 kg

Słód Czekoladowy - 900.0 - 1100.0 EBC

Indeks katalogowy: ME512222

Słód Chocolat (czekoladowy) wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa. Idealny do piw brązowych oraz ciemnych.
  • Dostawa: od 5,10 USD (Paczkomaty InPost)
1,40 USD brutto / op 1,40 USD netto + 0% VAT / op
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Chocolat Castle Malting

 

Słód Chocolat (czekoladowy) jest kluczowym składnikiem dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swojemu piwu. Ten słód, wytwarzany ze starannie palonego jęczmienia, nadaje piwu bogaty, orzechowy smak i głęboki, ciemny kolor. Jest idealny do tworzenia piw brązowych, mocnych, ciemniejszych i czarnych, takich jak portery, stouty i brązowe piwa.

 

Barwa: 900.0 - 1100.0 EBC

 

 

Cechy słodu Chocolat (czekoladowego):

 

- Starannie palony jęczmień dla uzyskania bogatego, orzechowego smaku

- Nadaje piwu głęboki, ciemny kolor

- Idealny do tworzenia piw brązowych, mocnych, ciemniejszych i czarnych

 

Korzyści słodu Chocolat (czekoladowego):

 

- Dodaje głębi i złożoności do piwa

- Pozwala tworzyć szeroką gamę stylów piwnych

- Wykonany z wysokiej jakości składników dla najlepszego możliwego smaku

- Łatwy w użyciu i idealny zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych piwowarów domowych

 

Słód Chocolat (czekoladowy) - zastosowanie

 

Słód Chocolat (czekoladowy) jest mocno palonym słodem o głębokiej, brązowej barwie. Używany jest do przyciemnienia barwy oraz wnosi aromaty palone i orzechów. Słód ten jest podobny do słodu Black, jednak wnosi mniej gorzkości i jest jaśniejszy - jest palony krócej i w niższej temperaturze.

Nadaje piwu orzechowy, palony smak oraz służy do regulacji koloru piwa.

Idealnie nadaje się do warzenia takich piw jak piwa brązowe, mocne, ciemniejsze i czarne, takie jak portery, stouty i brązowe piwa.

Słód Chocolat (czekoladowy) można wykorzystać do 7% zasypu.

 

Specyfikacja słodu Chocolat (czekoladowego)

 

Wilgotność

% max. 4.5

Ekstrakt

% s.m min. 75.0

Barwa

°EBC 900.0 - 1100.0

Barwa

Lovibond 338.1 - 413.1
 

Przechowywanie słodu Chocolat (czekoladowego)

Słód Chocolat (czekoladowy) powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<22°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 3 miesiące dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu Chocolat (czekoladowego):

Castle Malting

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Zobacz także

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 5,10 USD
Cena do potwierdzenia pod adresem e-mail: sklep@marxam.pl : od 0,25 USD

Zapytaj o produkt