Słód Karmelowy 300 Viking Malt 1 kg

300 EBC (+/- 30)

Indeks katalogowy: ME733015

Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
  • Dostawa: od 4,12 USD (Paczkomaty InPost)
1,38 USD -45% 0,76 USD brutto / op 0,76 USD netto + 0% VAT / op
Najniższa cena z 30 dni przed aktualną obniżką: 0,83 USD / op -8%
Waga opakowania:
Śrutowanie słodu:

Opis

Słód Karmelowy 300 Viking Malt

 

Słód karmelowy 300 to pozycja obowiązkowa dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swojemu piwu. Wytwarzany w procesie starannego prażenia zielonego słodu, słód karmelowy jest bogaty w aromat i nadaje piwu głęboki, bursztynowy kolor. Idealny do piw takich jak amber ale, dark lager, dark ale, stout i porter, słód karmelowy jest wszechstronnym składnikiem, który można wykorzystać do wzmocnienia smaku i aromatu dowolnego piwa.

 

Przedział barwy 300 EBC (+/- 30)

 

 

Cechy słodu karmelowego 300:

 

- Dodaje głębi i złożoności piwu

- Nadaje głęboki, bursztynowy kolor

- Wszechstronny składnik do różnych stylów piwa

- Wytwarzany w starannym procesie prażenia

 

Korzyści słodu karmelowego:

 

- Poprawia smak i aromat piwa

- Dodaje piękny, bursztynowy kolor piwu

- Pozwala na eksperymentowanie i kreatywność w procesie warzenia

- Wysokiej jakości składnik do profesjonalnego warzenia piwa w domu.

 

Słód karmelowy 300 - zastosowanie

 

Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.

Wzbogaca w aromat, nadaje głęboki, bursztynowy kolor.

Słód karmelowy 300 można wykorzystać w ilości 5-15% do piw typu amber ale, dark lager, dark ale, stout, porter.

 

Specyfikacja słodu karmelowego 300

 

Wilgotność

% max. 6.0

Ekstrakt

% s.m min. 70.0

Barwa

°EBC 270.0 – 330.0

Barwa

Lovibond 101.82 - 124.32
 

Przechowywanie słodu karmelowego 300

Słód karmelowy 300 powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu karmelowego 300:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Pliki do pobrania:

Karta specyfikacji

Zobacz także

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...

Koszty dostawy

Przesyłka kurierska : od 5,73 USD
Paczkomaty InPost : od 4,12 USD
Odbiór osobisty w siedzibie firmy : od 0,00 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - AT, BA, LT, LV, CH : od 25,78 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - BE, CZ, DK, LU, DE, SK, HU : od 20,63 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - EE, FI, FR, ES, NL, LI, PT, SI : od 30,93 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - HR, IT : od 36,10 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - RO : od 41,25 USD
Przesyłka kurierska zagraniczna - US : od 34,38 USD

Zapytaj o produkt