tr?id=191004198171028&ev=PageView
&noscript=1

Słód Karmelowy 300 Viking Malt 1 kg

300 EBC (+/- 30)

Indeks katalogowy: ME733015

Słód karmelowy 300 wytwarzany z jęczmienia. Nadaje piwu bogaty aromat i bursztynowy kolor. Idealnie nadaje się do warzenia piw jak dark lager, amber ale.
  • Dostawa: od 5,10 USD (Paczkomaty InPost)
1,53 USD brutto / op 1,53 USD netto + 0% VAT / op

Opis

Słód Karmelowy 300 Viking Malt

 

Słód karmelowy 300 to pozycja obowiązkowa dla każdego piwowara domowego, który chce dodać głębi i złożoności swojemu piwu. Wytwarzany w procesie starannego prażenia zielonego słodu, słód karmelowy jest bogaty w aromat i nadaje piwu głęboki, bursztynowy kolor. Idealny do piw takich jak amber ale, dark lager, dark ale, stout i porter, słód karmelowy jest wszechstronnym składnikiem, który można wykorzystać do wzmocnienia smaku i aromatu dowolnego piwa.

 

Przedział barwy 300 EBC (+/- 30)

 

 

Cechy słodu karmelowego 300:

 

- Dodaje głębi i złożoności piwu

- Nadaje głęboki, bursztynowy kolor

- Wszechstronny składnik do różnych stylów piwa

- Wytwarzany w starannym procesie prażenia

 

Korzyści słodu karmelowego:

 

- Poprawia smak i aromat piwa

- Dodaje piękny, bursztynowy kolor piwu

- Pozwala na eksperymentowanie i kreatywność w procesie warzenia

- Wysokiej jakości składnik do profesjonalnego warzenia piwa w domu.

 

Słód karmelowy 300 - zastosowanie

 

Produkowany z jęczmienia browarnego 2-rzędowego. Jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego.

Wzbogaca w aromat, nadaje głęboki, bursztynowy kolor.

Słód karmelowy 300 można wykorzystać w ilości 5-15% do piw typu amber ale, dark lager, dark ale, stout, porter.

 

Specyfikacja słodu karmelowego 300

 

Wilgotność

% max. 6.0

Ekstrakt

% s.m min. 70.0

Barwa

°EBC 270.0 – 330.0

Barwa

Lovibond 101.82 - 124.32
 

Przechowywanie słodu karmelowego 300

Słód karmelowy 300 powinien być przechowywany w czystym, chłodnym (<25°C), suchym, bezzapachowym oraz wolnym od szkodników miejscu. Wówczas, czas w jaki można składować nieotwarte opakowania to nawet 12 miesięcy dla słodu śrutowanego, a 24 miesiące dla słodu nie śrutowanego.

Należy uważać, aby słód nie miał styczności z gorącymi powierzchniami oraz aby nie wdychać pyłu ze słodu.

Producent słodu karmelowego 300:

Słodownia Viking Malt - dawniej Słodownia Strzegom

 

Śrutowanie słodu

Oferujemy możliwość śrutowania każdego słodu dostępnego w sklepie. Wyboru, czy słód powinien być śrutowany, czy też nie, dokonasz przed dodaniem słodu do koszyka.

Słód możemy ześrutować również do zacierania w kociołku automatycznym (Brewster Beacon, Klarstein, Coobra itp.). Jeśli chcesz, aby Twój słód został ześrutowany w ten sposób (grubiej) - poinformuj nas o tym w komentarzu do składanego zamówienia na słód śrutowany.

 

Pliki do pobrania:

Karta specyfikacji

Zobacz także

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili również...

Koszty dostawy

Paczkomaty InPost : od 5,10 USD
Cena do potwierdzenia pod adresem e-mail: sklep@marxam.pl : od 0,26 USD

Zapytaj o produkt